Vloerverwarming

Vloerverwarming offerte aanvragen

Als je overweegt om vloerverwarming te laten plaatsen, is het verstandig om je goed te laten voorlichten. Een goed begin is het halve werk zeggen ze weleens. Zo ook bij vloerverwarming. En het goede begin is dan het vergaren van informatie.


Verschillende soorten vloerverwarming, verschillende prijzen


Als je je er nooit eerder in hebt verdiept, zou je het misschien niet verwachten maar er zijn verschillende soorten en systemen voor vloerverwarming. Allen met voor- en nadelen en uiteraard met verschillende prijzen.


Droogbouwsysteem of natbouwsysteem


Zo is er bijvoorbeeld een droogbouwsysteem en een natbouwsysteem. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat bij droogbouwsystemen de verwarming via vloerverwarmingsmatten wordt gelegd, waarover de eigenlijke vloer geplaatst kan worden. Bij nat bouw worden de buizen voor de verwarming gelegd met daar overheen een laagje cement. Je kunt je voorstellen dat nat bouw meer ingrijpend is, het is echter wel voordeliger. Van belang is dan dus ook de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.

Hoofdverwarming of bijverwarming


Een ander aspect dat invloed heeft op de prijs van de vloerverwarming is de vraag of je de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gaan toepassen. Vraag direct een vloerverwarming offerte aan. Bij hoofdverwarming worden er andere eisen gesteld, dan bij de bijverwarming wat eigenlijk wel logisch is. Vraag je dus af of je vloerverwarming in je hele huis wilt, of alleen in bepaalde ruimtes. En wil je evengoed ook een centrale verwarming of houd je die liever buiten de deur?

Jij bepaalt de prijs vloerverwarming als hoofdverwarming


Als je je goed laat voorlichten, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Het is raadzaam om verschillende offertes vloerverwarming aan te vragen bij een aantal gerenommeerde vloerverwarmingsspecialisten. Als je deze offertes naast elkaar legt, zul je zien dat er grote verschillen in zitten. Zoals voor iedere offerte of voor ieder contract geldt, geldt ook hier: lees de kleine lettertjes. In grote lijnen zullen de prijzen redelijk overeen komen. De verschillen komen bij de bijkomende kosten tevoorschijn. Wat bij de één standaard is inbegrepen, is bij de volgende optie, maar dan wel één waar je eigenlijk niet zonder wilt. Ook garantieduur en –termijnen kunnen van invloed zijn op de kosten, dus vergeet niet ook daarnaar te kijken.

Al met al is vloerverwarming een goede en behaaglijke manier van verwarmen. Wanneer je het op de goede manier toepast en je ook wat andere energie- en warmte besparende maatregelen neemt, kun je op termijn ook geld besparen. Na een periode van tussen de tien en vijftien jaar kun je je investering terug verdienen.