Sloten vervangen

Sloten repareren na een inbraak 

Hoewel u hoopt dat het u nooit overkomt, kunt u te maken krijgen met een inbraak in uw woning. Bij een inbraak gebruiken inbrekers vaak veel geweld om uw deur open te breken, waarbij uw slot zwaar beschadigd kan raken. Niet alleen is het vervelend dat u een slot vaak zelf niet kunt repareren, ook wilt u andere zaken omtrent een inbraak vanzelfsprekend zo snel mogelijk geregeld hebben. Denk aan het doen van aangifte bij het politie, het regelen van de verzekeringszaken, het blokkeren van bankpasjes en creditcards, enzovoorts. Een slotenmaker kan u helpen bij het repareren van kapotte sloten, na een inbraak. Overigens kan een slotenmaker u vanzelfsprekend ook helpen bij andere schade aan uw sloten, zoals in de winter met vorstschade of bij het afbreken van uw sleutel in het slot.

Reparaties aan sloten

Een slot maken is niet altijd even makkelijk, door de complexe opbouw van de meeste sloten in deuren en ramen. Om deze reden raden we het u dan ook sterk af om zelf te proberen een slot te repareren, als deze bij een inbraak of hevige vorst kapot is gegaan. Zeker wanneer u een slot met een schroevendraaier, pincet of bijvoorbeeld paperclip probeert te repareren, kunt u onbewust meer schade aan het slot aanrichten. Hierbij is het niet altijd mogelijk om het slot alsnog te laten repareren door een slotenmaker, waardoor deze vervangen moet worden.

Voorkom een dergelijke situatie en schakel tijdig de hulp in van een erkende slotenmaker bij u in de buurt! Mocht het voor een slotenmaker niet meer mogelijk blijken te zijn om uw sloten te maken, dan kan deze uw kapotte slot direct vervangen voor een nieuw model. Zo kunt u met een gerust hart gaan slapen, wetende dat uw slot weer goed functioneert.