Inbraakpreventiecomponenten

Betere beveiliging in huis met inbraakpreventiecomponenten

Het is een van de grootste angsten voor veel woningbezitters, een inbraak in hun woning! Niet alleen gaan er bij een inbraak regelmatig tal van waardevolle en dierbare voorwerpen verloren, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor uzelf en uw gezin. Zeker nu er een trend gaande is, waarbij inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken tijdens een inbraak. Enerzijds om uw deur open te breken, anderzijds om de bewoners van een woning af te schrikken of in bedwang te houden! Reden genoeg om de beveiliging van uw woning nog eens na te lopen. In dit artikel geven we u tips, hoe u de veiligheid in uw woning kunt vergroten. We spraken daarvoor met een erkende slotenmaker over de service die zij bieden.

Goede sloten en losse beveiligingscomponenten

Deze slotenmaker raadde ons aan om altijd een combinatie te maken van de juiste sloten, met losse inbraakpreventiecomponenten. De juiste sloten zijn in het merendeel van de gevallen cilindersloten, die op meerdere punten met de deurpost verbonden zijn. Heeft u momenteel sloten met twee contactpunten? Wellicht is het overwegen van driepuntsloten dan zeker de moeite waard, omdat het hierbij voor een inbreker veel meer tijd kost om uw deur open te breken. De kans om betrapt te worden is daarbij groter!

Onder losse beveiligingscomponenten vallen componenten als een bewegingssensor in uw kamers, een elektronische kamer in of rondom uw woning en bijvoorbeeld magneetcontacten. De ene vorm van beveiliging is opvallender dan de andere, daarbij laat een camera vanzelfsprekend geen alarm in uw woning afgaan. Het hangt sterk van uw eigen wensen af, welke vorm van beveiligingscomponenten het beste past bij uw woning. Het voordeel van magneetcontacten is bijvoorbeeld dat u deze zelf nauwelijks ziet zitten, anderzijds schrikt dit inbrekers niet af. Iets wat een bewegingssensor of camera, beide erg nadrukkelijk aanwezig, wel doet.