afplaktape verwijderen

Afplaktape verwijderen

Afplaktape verwijderen

Als je klaar bent met schilderen kun je de afplaktape verwijderen voordat de verf helemaal droog is. Het is belangrijk om dit op een goede manier te doen. Met deze tips verwijder je afplaktape gemakkelijk en snel:

afplaktape voor buiten gebruik

De gewone gele of cremekleurig afplaktape dient zo snel mogelijk na het schilderen verwijdert te worden. Laat je deze een nacht zitten, dan heb je de kans dat de lijmlaag vast blijft zitten en je deze niet eenvoudig kunt lostrekken zonder de tape te scheuren. Bovendien dienen de lijmresten dan verwijdert te worden met bijvoorbeeld wasbenzine. Wil je de tape langer laten zitten, bijvoorbeeld om een tweede laag (grond)verf aan te brengen, dan kun je beter blauwe afplaktape gebruiken die UV-bestendig is. Deze tape is nog prima te verwijderen na enkele dagen buiten gebruik.

Afplaktape voor binnen gebruik verwijderen

Ook bij binnen gebruik dient afplaktape zo snel mogelijk na het schilderen verwijdert te worden. Hiermee voorkom je dat randjes opgedroogde verf niet rommelig worden doordat wellicht wat meetrekt met het verwijderen. Je kunt dit natuurlijk ook goed voorkomen door de ondergrond goed vetvrij te maken voor het schilderen en kwalitatief goede verf te gebruiken. Voor het werken op gevoelige ondergronden zoals fijn stucwerk of gefineerd hout kunt u het beste milde afplaktape gebruiken. Deze heeft een zeer milde kleefkracht en zal bij verwijderen de ondergrond niet beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *